Wereldwijd programma traint volgende generatie Plant Managers van glasfabrieken O-I

Wereldwijd programma traint volgende generatie Plant Managers van glasfabrieken O-I

O-I’s opleidingsprogramma telt bijna 100 afgestudeerden

Schiedam De fabriek van O-I in het Poolse Jaroslaw was de locatie voor de laatste fase van O-I’s Global Plant Manager Development Programme 2018 (PMDP). Het programma identificeert en inspireert de mannen en vrouwen die, door hun uitmuntende werkwijze en passie voor het maken van glas, essentieel zijn in de transformatie van O-I als de voorkeursleverancier van de levensmiddelen- en drankenindustrie. 

Het Plant Manager Development Programme brengt Plant Managers van O-I’s fabrieken wereldwijd samen met opkomend supervisor talent. Gedurende drie maanden werken ze samen om het teamwerk door het hele bedrijf heen te verbeteren en delen ze ideeën om zo een sterk presterende organisatie te realiseren.

Met deze nieuwe lichting stijgt het aantal afgestudeerden tot bijna 100.

John Webb, O-I’s Senior Vice President en Chief Human Ressources Manager: “Als enige echte wereldwijde glasproducent is O-I uniek. Dit programma introduceert deelnemers bij wereldwijde vakexperts, van wie ze uit eerste hand kunnen leren. Ons doel is O-I de aantrekkelijkste glasproducent te maken om voor te werken. PMDP speelt hierin een rol door de Plant Managers een wereldwijd netwerk aan te bieden en hen te trainen. Niet alleen in technologie maar ook in leiderschap en business management. Meer dan de helft van het programma bestaat uit onderwerpen gerelateerd aan leiderschap, omdat deze mannen en vrouwen ons bedrijf vooruit zullen helpen.”

De Plant Managers van O-I pakken complexe technische uitdagingen aan in een industrie die hoogwaardige, en met precisie ontworpen glasverpakkingen levert aan vooraanstaande en bekende voedings- en drankenmerken wereldwijd.

Tijdens het laatste onderdeel van het programma nemen 21 managers uit vijf continenten en 13 landen deel aan een week vol workshops in de O-I fabriek in het Poolse Jaroslaw. Deze fabriek produceert flessen voor de veeleisende babyvoedingsindustrie. Deze managers brachten eerder een week door in twee andere O-I locaties: Perrysburg in de Verenigde Staten en Lima in Peru.

Het Plant Manager Development Programme werkt in parallel met het leadershipprogramma waarmee individuen op alle niveaus binnen de organisatie worden getraind. Pablo Vercelli, Vice President, HR voor O-I Europa vertelt: “Naast hun leiderschapsvaardigheiden, profiteren deelnemers ook van operationele oefeningen die de consistentie en uitmuntende werkwijze in al onze fabrieken moet verbeteren. We transformeren onze business door innovatie, om zo aan de steeds evoluerende behoeftes van onze klanten te voldoen. Wij helpen hen om hun merken te bouwen, produceren duurzame verpakkingen en worden zo gewaardeerde partners. En terwijl we transformeren, kunnen onze mensen de kans grijpen om te veranderen. Bij O-I zijn er verschillende mogelijkheden voor diegenen die zichzelf uitdagen om de beste versie van zichzelf te worden.”

Dit is de vijfde keer dat O-I het programma uitrolt. Afgestudeerden uit vorige cycli vertellen dat zij de leadership tools en methodologieën die ze geleerd hebben, gebruiken om de prestaties van hun fabriek te verbeteren. 

Contacteer ons
Ilse Derijck Communication Consultant, Outsource Communications
Ilse Derijck Communication Consultant, Outsource Communications
Over O-I

Bij O-I Glass, Inc. (NYSE: OI) houden wij van glas, en we zijn er trots op dat we meer glas maken dan welke andere producent van glazen flessen en potten ter wereld dan ook. We tillen producten naar een hoger niveau door een duurzame verpakking te creëren die emoties oproept, merken in iconen te transformeren, en dagelijks boven onszelf uit te stijgen om zinvolle, magische momenten te creëren. We helpen voedings- en drankmerken zichzelf uit te drukken zodat ze een emotionele band met hun consumenten kunnen opbouwen. Ons wereldwijde hoofdkantoor bevindt zich in Perrysburg, Ohio (Verenigde Staten) en ons team van meer dan 27.500 medewerkers, werkzaam in 78 fabrieken verspreid over 23 landen, heeft in 2019 een omzet behaald van $6.7 miljard. We streven ernaar iets te maken ‘what matters’, om stap voor stap de wereld gezonder en mooier te maken. Ga voor meer informatie naar o-i.com.